2011. január 28., péntek

Kiss Ildikó: Lélektánc

Kiss Ildikó: Lélektánc

A lírai, illetve a rövidebb prózai kiadványok után Kiss Ildikó a jelenkor párhuzamos történeteit tárja az olvasóközönség elé. Egy fiatal nő látásmódjával teszi föl a kérdést, miként hangolhatóak össze életünk egyes pillanatai és az én, aki valamennyit átöleli. A mindennapjaink drámaiságával átszőtt történetek egyszerre mutatják be hétköznapjaink döntéseit, és kínálnak megoldást arra, hogy meghaladjuk azokat. A regény friss és modern hangon szólaltatja meg a klasszikus alkotások korformáló dilemmáit. Különböző megoldásokat tálal az olvasó elé, hogy miként teremthető egyensúly szabadság és család, siker és boldogság között.

Ebben a regényben nincsenek jó és rossz karakterek, csupán egyszerű emberek, a maguk egyszerű világával, amiből nem találják a kiutat. Hogyan állhatnak ellen a csillogó külvilág csábításának? Hogyan láthatják meg a tükörképben önmagukat? Életünk során egyszer elérkezik a pillanat, amikor csak igennel, vagy nemmel felelhetünk, és ezt a pontot a Lélektánc szereplői sem kerülhetik el.

„Amikor írni kezdtem, olyan érzéseket akartam megragadni, mint egy kisgyermek mosolya, amit az édesanya évtizedeken keresztül hordoz magában” – elevenítette föl Kiss Ildikó az érzést, amivel hozzálátott új könyvének megírásához. „Amikor befejeztem, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a szereplőimtől magam is sokat tanultam. Kölcsönhatásban élek velük, mert tudnak válaszolni a kérdéseimre.”

Karitatív, összművészeti délutánon mutatja be Lélektánc című regényét Kiss Ildikó. A rendhagyó eseményen fellép Lantos Borbély Katalin, a Kicsi Hang verséneklő együttes énekesnője és a Sajnarana együttes. A könyvbemutatóra egy budapesti Gyermekotthonban kerül sor – részben azért, hogy hozzájáruljon az árvák támogatásához, részben azért, mert a magányos gyermekekhez hasonlóan a lélek is tánc közben egyszerre szárnyal és keresi a biztos pontot, amiben megkapaszkodhat.

A könyvbemutató időpontja: 2011. január 29. 15 óra

Helyszíne: Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvodája és Általános Iskolája (1121, Mátyás király út 29.)

A szerző blogja - Utazás a koponyánk körül
A szerző blogja - Sohaország

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése